Verbeter je gezondheid met ‘n ommetje

Algemeen
De bekende neuropsycholoog Erik Scherder stimuleert het dagelijks maken van een ommetje.
De bekende neuropsycholoog Erik Scherder stimuleert het dagelijks maken van een ommetje. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de Ommetje-app! Dagelijks twintig minuten een ommetje maken kan je fysieke en mentale gezondheid al aanzienlijk verbeteren. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

Enthousiaste deelnemers uit diverse plaatsen in Noord-Holland hebben al een plaatselijke groep aangemaakt om anderen actief te stimuleren, maar je kunt uiteraard ook op eigen houtje aan de slag gaan.

Erik Scherder

Elke dag een ommetje maken is goed voor je hersenen. De Ommetje-app is dan ook ontwikkeld in samenwerking met de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Download gratis de Ommetje-app, kom hogerop in de ranglijst, speel alle medailles vrij en word de fitste van jouw team!

Blijf juist nu in beweging

Een wandeling maken mag gewoon in coronatijd. Bewaar minimaal anderhalve meter afstand en zoek geen drukke plekken op. Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten? Ga naar www.hersenstichting.nl/ommetje