Vliegende start voor Noordjes Boekenclub

Algemeen
Ook tijdens de lockdown kunnen de kids kennismaken met taal en beeld.
Ook tijdens de lockdown kunnen de kids kennismaken met taal en beeld. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Noordje, de taal- en kunsteducatiestichting voor kinderen in Amsterdam-Noord, is gestart met een Noordjes Boekenclub zodat kinderen het plezier van lezen en de magie van boeken kunnen ervaren tijdens deze lockdown. Ieder kind dat meedoet krijgt een boek thuisbezorgd. Dat boek wordt online voorgelezen, en daarna bespreken de kinderen samen met een begeleider van Noordje de leuke, mooie, spannende verhalen en illustraties.

De kinderen, die normaalgesproken dagelijks na schooltijd naar Noordjes Schrijflab komen, zijn in groepen verdeeld, zodat de boeken die worden gelezen en besproken, aansluiten bij hun belevingswereld. Zo leest groep 4 ‘Kwijt-op-pootjes’ van Kristien van der Kuil, verdiept groep 5 zich in Paul van Loons ‘Dolfje Weerwolfje’, leert groep 6 Roald Dahls GVR kennen en buigen de kinderen uit de groepen 7 en 8 zich over Spinder van Simon van der Geest.

“In ons Schrijflab ontvangen we dagelijks tientallen kinderen die we op een creatieve manier laten kennismaken met taal en beeld. Helaas zijn ook wij genoodzaakt onze deuren nu gesloten te houden, en op deze manier kunnen we ze alsnog helpen en bereiken. Bovendien blijkt dit voor veel kinderen een welkome afleiding nu ze de hele dag thuis les krijgen”, aldus directeur Saskia Noordhuis van Noordje.

Bijzonder aan de digitale boekenclub is dat de boeken voor de kinderen kunnen worden aangeschaft dankzij Noordjes actie ‘Sponsor een boek’. Met die actie doneren mensen een bedrag naar keuze via noordje.nl/donatie. “De actie is nog maar net gestart, en de donaties stromen binnen. Daardoor zijn al heel wat kinderen blij gemaakt met een boek.” Noordje hoopt per groep kinderen van Noordjes boekenclub twintig boeken te kunnen bestellen bij boekhandels in Amsterdam-Noord.

Voor meer informatie over deze actie: Saskia Noordhuis via saskia@noordje.nl. Kind(eren) opgeven voor de boekenclub kan via meedoen@noordje.nl.