Wandelende expositie door Noord

Algemeen
De Sandwichshow.
De Sandwichshow. (Foto: Alphons Nieuwenhuis)

NOORD - Als alles dicht is en iedereen zit thuis, hoe bereik je elkaar dan nog offline? Dat was de vraag die de fotografen Anais Lopez, Reinier Gerritsen, Jaap van den Beukel en Wil van Iersel zich stelde. Samen bedachten ze de ‘de Sandwichshow’, een wandelende expositie.

De Sandwich Show is een fototentoonstelling op sandwichborden die je kunt bestellen op straat voor je huis. De vier bovengenoemde fotografen (met twee assistenten) dragen borden op hun rug en op hun borst met twee series foto’s daarop geprint. Aangekomen op het gewenste adres vormen ze een rij en vertelt de eerste fotograaf over zijn werk. Daarna draaien ze zich honderdtachtig graden om en komt de tweede serie aan bod. Hierna loopt het gezelschap door naar het volgende adres. Tijdens de uitreiking van de Zilveren Camera is de Sandwichshow, samen met de projecten van Kadir van Lohuizen en Rob Hornstra, geselecteerd als voorbeelden van innovatie tijdens corona.

Zaterdag 27 februari gaan ze op pad door Amsterdam-Noord. De exacte route is vanaf donderdag te vinden op www.desandwichshow.nl. In elk geval worden de locaties Eye en het Purmerplein aangedaan.