Internationale Vrouwendag

Algemeen
Afbeelding
(Afbeelding: gemeente Amsterdam)

NOORD - De gemeente Amsterdam nodigt iedereen uit om via hun livestream Viering Internationale Vrouwendag 2021, Vrouwen uit Amsterdam-Noord te volgen. Deze live uitzending vanuit Pakhuis De Zwijger is maandag 8 maart, van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Onder leiding van moderator Sarita Bajnath wordt onder andere de Vrouwenagenda Noord 2021-2022 gepresenteerd en wordt een panelgesprek gevoerd over financiële onafhankelijkheid van vrouwen. Deelnemers kunnen via de chat reageren en vragen stellen.

Het programma: Om 10.00 uur openen stadsdeelvoorzitter Erna Berends en stadsdeelbestuurder Saskia Groenewoud de bijeenkomst. Om 10.15 uur is de presentatie van de Vrouwenagenda Noord 2021-2022 door Esther Lagendijk, bestuurder en portefeuillehouder Diversiteit Stadsdeel Noord. Om 10.30 uur start een panelgesprek over het belang van financiële onafhankelijkheid. De panelleden zijn: Astrid Burgman - Leerkracht op basisschool De Vier Windstreken in Noord en bekend van de HUMAN-televisieserie ‘Klassen’, Samira Tuna - Coördinator Buurthuis van der Pek en één van de geportretteerden voor de reizende foto-expositie ‘Vrouwen uit Amsterdam’, Aaliyah Bochhah - Oprichtster Mama’s Koelkast, een catering/ opleidingsbedrijf voor mama’s met ambitie voor koken en ondernemen en Daniëlle van Pelt - Opleidingsmanager ROC van Amsterdam Handel & Ondernemen. Om 11.00 is er een intermezzo met spoken word door Zeinab El Bouni (Poetry Circle). Vananf 11.10 uur komen vrouwen aan het woord. Verschillende vrouwen vertellen over hun initiatief voor vrouwen uit Noord. Klik hier voor de livestreamlink.