Open Toren Dag dit jaar online

Algemeen
Op de achtergrond de Ransdorpertoren.
Op de achtergrond de Ransdorpertoren. (Foto: Pixabay)

NOORD - Voor de negende keer vindt zaterdag 20 maart de negende Open Toren Dag in Amsterdam plaats. In Amsterdam-Noord doen de A’DAM LOOKOUT en de Ransdorpertoren mee. Op deze dag zijn de vergezichten vanuit historische en hedendaagse torens in Amsterdam vanaf 10.00 uur te zien via 360 graden foto’s op de website.

Tijdens de Open Toren Dag kan de deelnemende toren alleen online worden bezocht. De organisatie heeft hiervoor gekozen in verband met de geldende coronamaatregelen. De 360 graden foto’s geven een extra dimensie aan de beleving van het uitzicht vanaf de toren. De foto’s worden gemaakt door Hans van der Vliet. Deze Amsterdamse fotograaf is onder meer bekend door zijn bijzondere architectuurfotografie (www.hansvandervliet.nl).

Lotte en Loes de Vos, eigenaars van het restaurant Blue Amsterdam, gevestigd op de bovenste verdieping van de Kalverpassage, verrichten dit jaar de digitale opening. Daarna, vanaf 10.00 uur, spelen beiaardiers op de carillons van Koninklijk Paleis Amsterdam, de Zuidertoren en de Westertoren. Om 16.00 uur wordt de dag traditioneel muzikaal afgesloten door beiaardier Gideon Bodden vanuit de Munttoren. De Open Toren Dag is geheel gratis, om dit zo te kunnen houden is elke bijdrage zeer welkom. Een bijdrage overmaken kan via: www.opentorendag.nl/doneren. Kijk voor alle actuele informatie en de deelnemende torens op www.opentorendag.nl.