Uitbreiding in gratis cliëntondersteuning

Algemeen
regiocoördinator Magda van Gestel.
regiocoördinator Magda van Gestel. ((Foto: Pim van der Maden))

AMSTERDAM - De wereld van de zorg is complex. Waar vind ik zorg op maat, hoe zorg ik ervoor dat mijn mantelzorgers het vol kunnen houden en wat zijn mijn rechten? Om ervoor te zorgen dat de zorg aansluit op wensen, behoeften en mogelijkheden, kan iedereen met een indicatie voor de Wet Langdurige zorg (Wlz) kosteloos een beroep doen op onafhankelijke cliëntondersteuning. Vanaf dit jaar ook bij Co Weet Raad Amsterdam.

Co Weet Raad Amsterdam bestaat uit een team van professionals die allemaal al jaren actief zijn in de wereld van de zorg. Vanaf dit jaar zijn ze ook werkzaam in Amsterdam en Diemen! Ze ondersteunen bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste zorgaanbieder of zorginstelling, helpen met het invullen van formulieren, het aanvragen van een PGB, het schrijven van een ondersteuningsplan of het bemiddelen tussen zorgaanbieders. Om de best passende zorg te krijgen. Of langer veilig thuis te wonen.

De diensten zijn gratis voor iedereen met een Wlz-indicatie, hun mantelzorgers of vertegenwoordigers en is onafhankelijk van zorgaanbieders of zorgkantoor. En het allerbelangrijkste: “Het belang van de cliënt staat bij ons altijd voorop!” aldus regiocoördinator Magda van Gestel. De cliëntondersteuners van Co Weet Raad Amsterdam zijn tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur bereikbaar via 085-016 2425 (lokale belkosten) of via mail: info@coweetraadamsterdam.nl. Zie ook: www.coweetraadamsterdam.nl.