Stemlocaties in Noord

Algemeen
Vind de dichtstbijzijnde stembus.
Vind de dichtstbijzijnde stembus. (Foto: Pixabay)

NOORD - De verkiezingen voor de Tweede Kamer worden woensdag 17 maart gehouden. De gemeente Amsterdam heeft een kaart gemaakt waarop precies te zien is waar je in je eigen buurt kunt stemmen. In Amsterdam-Noord zijn 45 stemlocaties.

In totaal telt de stad meer dan 450 locaties waar inwoners hun stem uit kunnen brengen. Deze zijn op de verkiezingsdag geopend van 07.30 tot 21.00 uur. De meeste locaties zijn goed toegankelijk voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of met een visuele beperking. Op de kaart van elke stemlocatie is te zien hoe het staat met de toegankelijkheid.

Op ongeveer 50 locaties kunnen kiezers ook al maandag 15 en dinsdag 16 maart stemmen, tussen 07.30 en 21.00 uur. Op de digitale kaart is te zien welke locaties dat zijn. Vroegstemmen is vooral bedoeld voor kiezers met een kwetsbare gezondheid. In alle gevallen kan men natuurlijk ook 17 maart stemmen. De verkiezingen worden zo veilig mogelijk georganiseerd.

In de week van 1 tot 5 maart valt bij alle Amsterdammers een verkiezingskrant in de bus met veel informatie over de Tweede Kamerverkiezingen. De digitale kaart met stembureaus is te vinden op stembureaus.amsterdam.nl/map. De verkiezingspagina is te vinden op www.amsterdam.nl/verkiezingen.