Op de fiets tegen eenzaamheid

Algemeen
300 fiets-vrijwilligers gezocht.
300 fiets-vrijwilligers gezocht. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Het zonnetje schijnt en we kunnen langzaamaan weer genieten van het mooie weer. Maar ondanks het zonnetje zijn er nog veel zorgen en eenzaamheid in de stad Amsterdam. Deze eenzaamheid wil Serve the City heel eventjes doorbreken. 13 maart wil de organisatie 4000 Amsterdammers blij maken met een stukje aardbeien cheesecake.

“Voor 300 taarten hebben we veel koelruimte nodig. Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met drie tophotels in de stad.” De organisatie zoekt 300 fiets-vrijwilligers die een taart willen ophalen bij een van die hotels in de stad. Ter plaatse krijgen de vrijwilligers ook een ansichtkaart. Op die kaart kan de vrijwilliger een persoonlijke wens schrijven voor de ouderen of de daklozen waar de taart naar toe gaat. Met de taart in de hand, een geschreven kaart en het adres is het de bedoeling dat twee vrijwilligers samen op pad gaan naar een zorglocatie. Amsterdammers ontmoeten elkaar en snijdt het (taart)mes aan twee kanten. Zo vinden er hopelijk op de fiets of wandelend leuke gesprekken plaats waardoor we ons als Amsterdammers weer wat meer verbonden voelen met elkaar. “Het lijkt ons fantastisch als er mooie gesprekken plaatsvinden en dat we zo liefde op de fiets kunnen verspreiden. Ik ben toevallig zelf jarig die dag, dus het is extra leuk om mijn verjaardag met 4000 Amsterdammers te kunnen vieren” zegt Brigitte Vonck, directeur van Serve the City in Amsterdam.

Serve the City is een vrijwilligersbeweging die zich sterk maakt voor Amsterdam en haar kwetsbare inwoners. Serve the City inspireert, mobiliseert en activeert mensen tot het verrichten van vrijwilligerswerk. En juist in Corona tijden is het heel hard nodig om eenzaamheid te bestrijden voor zowel jong als oud. Op 13 maart vinden er allerlei activiteiten plaats in de stad. Het opknappen van een speeltuin tot een kaartje schrijven voor een trambestuurder.

Meer informatie of meedoen? Kijk op www.stcamsterdam.nl. Hier is ook informatie te vinden over de andere projecten die op 13 maart plaatsvinden.