Kinderen aan het woord over 100 jaar Noord

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - De derde editie van de vorig jaar opgerichte NOORDKrANT heeft als thema 100 jaar Noord. De redactie bestaat uit 12 jonge topreporters (5-13 jaar) uit Amsterdam Noord.

Na een digitale kennismaking en een boel informatie over de mail, gingen de kinderen thuis aan de slag met vragen als: wat is er gebeurd in de afgelopen 100 jaar, wat maakt Noord uniek, hoe denk je dat Noord er over 10 jaar uitzien? Ook schreven ze gedichten voor hun 100-jarige stadsdeel. De jonge redactie werd online begeleid door ontwerper Rianne van Duin en fotograaf Marc Faasse, die al jaren kinderkranten maken (onder andere de Kolderkrant op Into The Great Wide Open). Spoken Word artist Wail gaf extra schrijftips.

Het resultaat is een 8 pagina’s tellende krant met verfrissende artikelen, fantastische verhalen, ongewone interviews en natuurlijk poëzie: Over dieren en bejaarde bomen, Stout Konijn in Tolhuistuin, test je kennis in de Noord-Quiz, interview met Ben - de reus van Noord, mode door de jaren heen en een toekomstfantasie… Dat alles en nog meer lees je in de NOORDKrANT, die op 10 maart 2021 verschijnt in het hart van het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Mis hem niet! De NOORDKrANT is een samenwerking tussen Tolhuistuin en Into the Great Wide Open.