Buiksloterkerk luidt de noodklok

Algemeen
De klok van de Buiksloterkerk.
De klok van de Buiksloterkerk. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)

Buiksloterkerk luidt de noodklok

NOORD - Op diverse plaatsen in Nederland worden 14 maart om 15.00 uur de kerkklokken geluid. Zo ook de klok van de Buiksloterkerk in Amsterdam-Noord. Vroeger gebeurde dit ook om te waarschuwen bij brand, dijkdoorbaak, een naderende vijand of ander gevaar. Dit keer gaat het om het klimaat.

“Veel mensen zijn zich bewust van de ernst van de klimaatcrisis die is ontstaan en voortwoekert door milieuvervuiling. Erover praten is niet voldoende. Alleen een geheel van samenhangende, gedegen en rechtvaardige maatregelen kan uitkomst bieden”, aldus de organisatoren. Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 organiseert de Klimaat Coalitie landelijke activiteiten om te wijzen op het belang van goed klimaatbeleid voor nu en komende generaties in de hoop dat mensen daar rekening mee houden bij het uitbrengen van hun stem.

De Klimaat Coalitie is een samenwerking van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.