Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Blijven bewegen

Gezond leven kan nog wel eens een uitdaging zijn. Voor mij wel. Ik heb een volle agenda met regelmatig vergaderingen in de avond. De motivatie om dan een vrije avond weer het huis uit te gaan om te sporten is er simpelweg niet. Mijn smoes was altijd dat ik bijna alles op de fiets doe, dus toch wel mijn beweging krijg.

Ruim drie jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik echt niet goed bezig was en begon ik wekelijks te zwemmen. Een beetje een saaie sport, maar ik sla echt bijna nooit over. Ik plan gewoon tijdig een uur in mijn agenda om naar het Noorderparkbad te gaan. Een verbetering voor mijn lijf en eigenlijk ook goed om een uurtje niet aan het werk te zijn en mijn hoofd leeg te krijgen. Zo vond ik voor mezelf een goede balans.

Thuis

Vanwege corona gingen de zwembaden dicht. Net als natuurlijk allerlei andere sportfaciliteiten. En ik begrijp heel goed dat dit nodig is om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Toch werd ik wel bevangen door enige paniek. Niet meer zwemmen en door het thuiswerken veel minder op de fiets. Weg was mijn gekoesterde balans. Toen ging ik maar met YouTubefilmpjes aan de slag om thuis te bewegen, maar echt van harte ging dat niet. Dolgelukkig was ik dat sinds het begin van dit jaar het buitenbad van het Noorderparkbad weer open is. Het is koud, maar ik beweeg weer!

In de buurt

En ik ben vast niet de enige persoon met deze worsteling met bewegen en gezond leven. Zeker in deze tijd. Gelukkig zijn er in ons stadsdeel mensen die met je meedenken en ideeën hebben om je te stimuleren in beweging te komen. Zo is er al jaren een groep aan het wandelen en/of hardlopen onder de noemer Noorderpark in Beweging. Deze maand is Ingrid Sijmons weer gestart met de organisatie van een Health Battle. Buurtgenoten die gezonder willen leven gaan niet alleen de uitdaging met zichzelf aan, maar ook de strijd met andere buurten. Met een coach worden deelnemers begeleid en dit alles natuurlijk binnen de beperkingen die gelden vanwege de coronacrisis.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden kan je ook eens kijken op de Facebookpagina van Gezond Noord. En voor de Health Battle wordt er nog gezocht naar deelnemers uit Tuindorp Oostzaan, Molenwijk en De Banne. Dus sla je slag!

Erna Berends