Livestream concerten Muziekgebouw

Uitgaan
Capella Amsterdam.
Capella Amsterdam. ((Foto: Martina Simkovicova))

Livestream concerten

AMSTERDAM - Het Muziekgebrouw aan 't IJ in Amsterdam biedt momenteel een heel programma aan van gratis livestream concerten. En deze streams zijn tot een maand na de première terug te kijken via muziekgebouw.nl/upclose.

Donderdag 1 april om 20.00 uur is Cappella Amsterdam te beluisteren. Spannende dialoog van tekst en muziek van tegendraadse componisten
Het verhaal van de Grootinquisiteur in Dostojevski’s. De gebroeders Karamazov vertellen hoe Jezus in de 16e eeuw opnieuw op aarde kwam. De Grootinquisiteur betoogt dat Christus’ boodschap veel te ingewikkeld is. Daarom heeft de kerk deze aangepast tot hapklare brokken, als morele regels voor het volk. Cappella Amsterdam verweeft dit verhaal, gebracht door acteur Roeland Fernhout, met tegendraadse muziek van componisten die zich niet aan de muziekregels hielden. Zondag 4 april om 15.00 uur zijn het Bram van Sambeek, Rick Stotijn en Hans Eijsacker die hun muziek ten gehore brengen. Van jazz tot Led Zeppelin tot Piazzolla. Hoezo zijn fagot en contrabas geen solo-instrumenten? Bram van Sambeek en Rick Stotijn bewijzen het tegendeel, met superieure technische beheersing en solistische bravoure. Samen met meesterbegeleider Hans Eijsacker brengen ze een eclectisch programma, van jazz tot klassiek en van Ástor Piazzolla tot Led Zeppelin. Met in de hoofdrol fagot en contrabas, twee nuchtere alleskunners die vanavond onverwachte kanten van zichzelf laten horen. Bekijk het complete programma via www.muziekgebouw.nl.