Moving Futures Festival dit jaar online

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Het Moving Futures Festival biedt van donderdag 22 tot en met donderdag 29 april vernieuwende dans in een royaal en uiteenlopend programma dat geheel online te zien is.

Tijdens het festival tonen zij hun nieuwe voorstellingen, projecten en performances. Het programma bestaat onder meer uit avondvullende voorstellingen, workshops, lezingen en studio-talks met de choreografen. Bijzonder aan het programma van dit jaar is dat het publiek vanuit de eigen omgeving ook zelf mee kan doen aan een aantal onderdelen. Het grootste deel van het programma staat online op movingfutures.nl.

Moving Futures is een initiatief van vijf landelijke productiehuizen: Dans Ateliers (Rotterdam), De Nieuwe Oost (Arnhem), Dans Brabant, ICK Artist Space (Amsterdam) en Random Collision (Groningen). Samen willen ze spraakmakend werk van getalenteerde choreografen bijeenbrengt in één festival voor hedendaagse dans. Het festival reist elk voorjaar langs negen verschillende Nederlandse steden. Door de huidige omstandigheden en beperkingen vanwege het COVID-19 virus is ervoor gekozen om dit jaar een online editie uit te brengen.