Buurtteam Amsterdam-Noord van start

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - In Amsterdam zijn sinds vrijdag de buurtteams van start gegaan. Inwoners met vragen of zorgen op het gebied van zorg, welzijn, geld, wonen, gezondheid, werk, meedoen of veiligheid kunnen zich richten tot één zichtbaar team in hun eigen wijk. Het buurtteam wordt de plek in de wijk waar zorg en ondersteuning op een laagdrempelige manier samenkomen.

Met de buurtteams wordt het vinden van hulp en ondersteuning eenvoudiger en de hulpverlening effectiever. Wethouder Simone Kukenheim (zorg): “Voor veel Amsterdammers is het niet altijd duidelijk waar zij met hun hulpvraag terecht kunnen. Dit geldt met name voor de Amsterdammers die te maken hebben met meer problemen op verschillende gebieden. Er werken veel verschillende organisaties binnen een klein gebied en organisaties zijn vaak opgedeeld per specialisme. Daardoor lukt het niet altijd om de behoefte van de Amsterdammer volledig in beeld te krijgen. Met de Buurtteams Amsterdam willen we dat eenvoudiger maken. Het gaat erom dat Amsterdammers de juiste zorg makkelijker kunnen vinden en dat ook het werk van professionals makkelijker wordt.”

Mensen kunnen bij het buurtteam terecht wanneer ze bijvoorbeeld moeite hebben om rond te komen, graag andere mensen willen ontmoeten, geldproblemen hebben of zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar ook bij problemen door ziekte of verslaving. Het buurtteam denkt mee en ondersteunt waar nodig. Samen zoekt het buurtteam naar een oplossing die past bij de persoon en bij de situatie: het gaat erom dat iemand zelf weer verder kan. Er starten er vier buurtteams in Amsterdam-Noord. Op www.buurtteamamsterdam.nl is alle informatie te vinden. Het buurtteam is te bereiken via 020-4354555 of info@buurtteamamsterdamnoord.nl.