Kleurige huizen in het Kunstraam

Algemeen
Het Kunstraam in Nieuwendam.
Het Kunstraam in Nieuwendam. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Op de hoek van de Nieuwendammerdijk en de Nieuwendammerstraat bevind zich het Kunstraam Nieuwendam van de Familie Hin. Al jaren nodigen zij kunstenaars uit om hun werk tentoon te stellen. Wat er komt te hangen laten ze aan de kunstenaars over. Of zoals meneer Hin het formuleerde: “Wat er komt te hangen of te staan is niet aan ons. Het is waar de kunstenaar mee komt. Dit geeft elke keer weer een nieuwe sfeer en een blikvanger in de buurt”.

Zeker in deze tijd dat alle musea en galerieën gesloten zijn is dit een welkome afwisseling, om de ‘kunsthonger’ te doen stillen. Makkelijk toegankelijk voor alle fietsers, wandelaars, buurtgenoten en noordelingen. Deze keer is de beurt aan Corrie Geurts van Kessel, aquarellist, tekenaar en fotografe . Ze legt zich toe op het maken van tekeningen van de dijken van Noord vaak in combinatie met bomen. Daarnaast schildert ze bloemen en bomen in natuurlijke tinten. Als jarenlange inwoner van Amsterdam-Noord en fervent fietser kent ze de dijken op haar duimpje. Bij het schilderen is haar motto: “Blijf dichtbij wat je kent , kijk om je heen, sta stil bij wat je ziet en zie de schoonheid.” De kleurige huizen en het water van de Buiksloterdijk zijn de inspiratiebron van het werk dat nu in Het Kunstraam te zien is. De expositie is te zien tot half mei.

Een kaartje met gegevens van de kunstenaar is rechts onder het raam te vinden. Belangstellenden kunnen er eentje meenemen. Mocht iemand zijn eigen huis missen (in Amsterdam-Noord) en er graag een aquarel of tekening van hebben dan kan diegene dat aan de kunstenaar laten weten. Een kleurige, herkenbare beeltenis gezien door de ogen van Corrie Geurts van Kessel zal het resultaat zijn.