Lammetjes kijken vanaf e-scooter een hit: ‘Amsterdammers komen de polder in’

Algemeen
Errol op de nieuwe locatie van See by Drive op Marken.
Errol op de nieuwe locatie van See by Drive op Marken. (Foto: EVERT RUIS)

REGIO – See by Drive, de lokale verhuurder van e-scooters en elektrische auto’s, heeft sinds kort een nieuwe locatie. Wie de komende tijd de omgeving wil verkennen op de e-scooter en even lekker coronaproof wil uitwaaien moet zijn aan de Kruisbaakweg 5 op Marken. Vanuit hier kun je gaan waar je wilt, maar je kunt ook een van de mooie uitgestippelde routes kiezen die See by Drive heeft samengesteld. Eigenaar Errol: “Favoriet momenteel is de route langs de lammetjes bij de Irene Hoeve.”

Je begint weliswaar met de scooter aan de hand want op Marken mag je niet rijden op een scooter van See by drive, dit staat in de verhuurvoorwaarden. “Dit is om aan de wensen van de Markers tegemoet te komen. Er wordt teveel overlast ervaren van scooters en wij willen de wens respecteren van de Markers om de rust te bewaren op het eiland. Overigens leent Marken zich uitstekend om te voet te verkennen!

Lokale partners

See by Drive zoekt continu de samenwerking op. “Ik vind het belangrijk om elkaar als ondernemer te steunen, zeker in deze periode. We hebben in Waterland prachtige natuur en mooie bedrijven die via onze e-scooters en elektrische auto’s bezocht kunnen worden. Ik zal dan ook zeker niet laten om mensen te motiveren vooral een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld Henri Willig, het Zuivelhuisje of de IreneHoeve.” Die laatste tussenstop is momenteel een hit vanwege de lammetjes. “Kinderen mogen de lammetjes daar de fles geven, geweldig toch.”

Onze tour met tussenstop bij de lammetjes bij de Irenehoeve is een hit!

Daten met borrelbox

See by Drive wint de laatste weken aan populariteit. “We hebben het druk, mensen van buiten de regio weten ons goed te vinden. Ook Amsterdam stroomt de polder in, met dank aan een paar leuke recensies op internet. Heel fijn. Mensen zijn erg enthousiast over onze tours. Je kunt vrij weinig doen in verband met de coronamaatregelen en velen snakken naar een uitje. Zo zien we ontstaan dat mensen samen op date gaan met onze e-scooter of elektrische auto. Daar hebben we leuk op ingespeeld met een partner van ons, de boerderijbox. In Ransdorp haal je dan zelf je borrel- of lunchbox op met diverse lokale lekkernijen. Kies een mooie plek uit, die zijn er genoeg en alleen nog heerlijk genieten!”, aldus Errol.

Reserveren

Ook een tour maken? Van tevoren reserveren kan via de website. Er wordt gewerkt met tijdsloten van 15 minuten zodat de coronamaatregelen in acht worden genomen.