Groene verbinding naar winkelcentrum

Algemeen
Fotocollage van het resultaat .
Fotocollage van het resultaat . (Foto: gemeente Amsterdam)

NOORD - De Wieden, het gebied tussen De Kleine Wereld en Winkelcentrum Boven ’t IJ, is afgelopen maand grondig aangepakt en omgetoverd tot een veilige oversteek en groene zone.

Het stukje betonnen niemandsland is vanaf nu een ontmoetingsplek voor de buurt. De bomenrij is met twaalf bomen verlengd, waardoor er een mooie groene laan ontstaat. Er zijn vakken met planten gemaakt en duizenden bloembollen geplant. Naast de vergroening en het opknappen van de openbare ruimte is ook de verkeerssituatie verbeterd. Bewoners kunnen nu veilig de oversteek van hun woonwijk naar het winkelcentrum maken.

Fontein

De werkzaamheden zijn begin april afgerond met het plaatsen van bankjes en prullenbakken. De aanleg van een fontein in het water vindt plaats zodra de corona testlocatie aan het Buikslotermeerplein is afgebroken. Dan is de metamorfose naar een fijne ontmoetingsplek voor de buurt compleet. Tot 2022 is jaarlijks 10 miljoen euro beschikbaar voor extra inzet in diverse ontwikkelbuurten in de stadsdelen Noord, Nieuw West en Zuid Oost. De komende maanden wordt in diverse wijken geïnvesteerd. Zo wordt het Buikslotermeerpark opgeknapt en worden de speelplekken op het Jac. P. Thijsseplein en Pluvierplein aangepakt.