‘HALLO. Dit ben ik, wie ben jij?’

Algemeen
Een tekening van Fred.
Een tekening van Fred. (((Foto: aangeleverd)))

NOORD - Alle buurtactiviteiten stilgelegd tijdens de lockdown? In Amsterdam-Noord hebben ze er wat op gevonden. Bewoners van woonlocatie Philarood hebben op een creatieve manier contact gelegd met hun buren, door elkaar wekelijks tekeningen te sturen over hun leven. Het resulteerde in de expositie ‘HALLO. Dit ben ik, wie ben jij? Tekenpost in de buurt.’

Tekst gaat verder onder de foto.

Fred werkt aan zijn tekening. (Foto: aangeleverd)

Tot 18 april zijn tekeningen van 20 tekenaars coronaproof te bekijken achter ramen op en rondom het Purmerplein, de Nieuwendammerdijk en de Nieuwendammerstraat. Arjen en Fred wonen in Philarood, een woonlocatie met begeleiding voor ouder wordende mensen. Arjen en Fred hadden al veel getekend, maar tijdens de lockdown vielen alle activiteiten stil. Kon er niet een tekenjuf naar de locatie komen? Hans van Lunteren, beeldend kunstenaar en docent bij Lijmlab, startte in november met de tekenclub bij Philarood. Buren werden uitgenodigd om mee te tekenen, vanuit hun eigen huis. Fred ging langs op de duofiets om pakketjes met opdrachten en tekenmateriaal te bezorgen. Een zelfportret, een lievelingsdier, je favoriete eten: elke week vertelden de deelnemers iets over zichzelf. Alle tekeningen bij elkaar geven een prachtig beeld van deze tekenaars en de verbinding in de buurt.

De meer dan 100 tekeningen bekijken? De route loopt van ‘t Yhuys op de Rode Kruisstraat via Meerpad, Nieuwendammerdijken Kerkepad/Nieuwendammerstraat naar naar het Purmerplein. Of andersom. De tekeningen zijn te zien achter de ramen van woonhuizen en andere locaties. HALLO, dit ben ik, wie ben jij? Tekenpost in de buurt! is een project van Lijm-Lab in samenwerking met Philadelphia.