column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

De natuur in

Met de hagel- en sneeuwbuien en een snijdend koude noorderstorm afgelopen dagen, raasde heel wat poollucht over Nederland. Pasen was kouder en witter dan de Kerst. Het is dan even lastig voor te stellen dat we op weg zijn naar het aangename weer van het voorjaar en de zomer. De tijd dat we weer lekker naar buiten kunnen gaan en genieten van het mooie landschap en de natuur.

Amsterdam-Noord heeft wandel- en fietsroutes langs de mooie plekken van Noord. Deze routes komen door groene gebieden en langs historische landschappelijke structuren als dijken en polders. Ze sluiten ook aan op het landschap ten noorden en westen van Amsterdam-Noord.
Amsterdam werkt samen met de provincie Noord-Holland en de gemeenten Waterland, Purmerend, Beemster, Wormerland, Edam-Volendam, Landsmeer en Oostzaan in het recreatieschap Twiske-Waterland. Het schap beheert het recreatiegebied en omvat al deze gemeenten inclusief Amsterdam-Noord. Dit enorme prachtige gebied heeft zeker voor alle inwoners van de genoemde gemeenten zoveel te bieden en is vanuit Noord heel goed te fiets, te voet of met openbaar vervoer te bereiken. Er is een enorme keuze aan routes en activiteiten. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, kanoën, klimmen, duiken, paardrijden of nog ergens lekker eten en drinken.
Kortom, mocht u ideeën op willen doen wat er allemaal te doen is in uw directe omgeving, dan geef ik de suggestie mee om de website van het recreatieschap te raadplegen: www.twiske-waterland.nl
Veel plezier en geniet van al het moois direct om de hoek. Zie ook wandelnetwerknoordholland.nl.

Saskia Groenewoud