Kids uit Noord aan het woord

Asu en haar favoriete plek

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Stichting IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan nieuwsgierige jongeren van 10-14 jaar. Drie jaar lang laten zij jongeren elke zondag kennismaken met bevlogen professionals en hun vakgebieden. Zij bieden ze verbreding van hun horizon en ontwikkelen de drive om voor hun dromen te gaan. De weekendschool heeft 10 vestigingen, waaronder één in Amsterdam-Noord.

In dit korte rubriekje is maandelijks een leerling van de weekendschool in Noord aan het woord. Deze maand wordt leerjaar 1 en 2 het met het vak Voeding en Leefstijl gevolgd en wordt buiten aan de slag gegaan. We vroegen een van de leerlingen vast naar hun lievelingsplek in de natuur.

Asu (leerling jaar 2) vertelt over haar lievelingsplek in Noord. Asu: “Mijn lievelingsplek in de buurt is dit stukje water in het park naast het Noordhollandsch Kanaal. Ik vind het leuk om naar het water te staren, en de eenden in het water te bekijken. Ook zie ik soms plastic in het water, dan kan ik me zorgen maken om het milieu.” Op de foto zie je Asu op haar lievelingsplek.
Zondag 25 april ontdekken de leerlingen de stadsnatuur in Noord in verschillende natuureducatieve workshops. Ook zaaien zij een bloemenlint, dat binnenkort langs de Buiksloterweg te bewonderen zal zijn.