100.000 euro voor vrijwilligersprojecten

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Meer ruimte voor planten en dieren én samenwerking door ‘groene’ vrijwilligers dankzij Betrekken bij Groen Fonds. De provincie Noord-Holland kent in 2021 met dit fonds 101.500 euro toe aan groene projecten.

Bijna negentig vrijwilligersorganisaties klopten aan bij het fonds met een projectidee. Projecten die de soortenrijkdom in onze provincie versterken én zoveel mogelijk doelgroepen en partners betrekken, kwamen voor een financiële bijdrage in aanmerking. De jury honoreerde in totaal éénenveertig projecten; twintig volledig en éénentwintig aanvragen kregen een deel van het aangevraagde bedrag toegekend.

De achtentachtig inzendingen vroegen in totaal voor ruim 570.000 euro budget aan. Dit laat zien dat vrijwilligers vol ideeën zitten om de biodiversiteit een impuls te geven en om de Noord-Hollanders te betrekken bij hun groene leefomgeving. De jury is onder de indruk van de enorme inzet en het enthousiasme waarmee vrijwilligers in hun eigen tijd een bijdrage leveren aan groen en natuur in onze provincie.