Herdenkingsbijeenkomst Tuindorp Oostzaan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

TUINDORP OOSTZAAN - In de online herdenkingsbijeenkomst op 4 mei vanuit de Bethelkerk, die samen met het 4/5mei comité Midden-Noord wordt georganiseerd, zijn winnende gedichten te horen van kinderen van de basisschool, filmpjes van erfgoeddragers, muziek door kinderen en een toespraak van Erna Berends (voorzitter Stadsdeelcommissie).

De bijeenkomst wordt live gestreamd. Vanaf 17.30 uur is de stream open; de bijeenkomst start om 18.00 uur en eindigt rond 19.00 uur.

De gebruikelijke stille tocht van de kerk naar het monument kan niet gezamenlijk, maar wel individueel gelopen, worden onder het beluisteren van een podcast

Van 14.00 tot 16.00 uur zijn er rozen bij de Bethelkerk, die mee kunnen worden genomen bij de stille tocht en die met een eigen eigen tekst bij het monument kunnen worden neergelegd. 

Op 5 mei is er op vier plaatsen in Tuindorp Oostzaan Vrijheidsmaaltijdsoep te krijgen zijn tussen 14.00 en 18.00 uur.  Voor details zie: https://4en5meiamsterdam.nl/ en facebookpagina 4en5 mei tuindorp oostzaan en 100 jaar tuindorp oostzaan.