Over het IJ Festival Tours

Algemeen
Een nieuwe generatie theatermakers staat klaar voorin zes avontuurlijke tours.
Een nieuwe generatie theatermakers staat klaar voorin zes avontuurlijke tours. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Ontdek nieuwe makers, nieuwe verhalen en nieuwe theaterstijlen op, in en rondom zeecontainers en de NDSM-werf. Over het IJ Festival - van 9 tot en met 18 juli - presenteert een nieuwe generatie theatermakers in zes avontuurlijke tours. Nieuwe makers staan te popelen om weer te maken en het publiek te ontmoeten. De stad is hun inspiratiebron én het podium.

Over het IJ Festival is het avontuurlijke locatietheaterfestival van Amsterdam. Nieuwe en gevestigde makers presenteren hun nieuwste werk op spraakmakende binnen- en buitenlocaties op de NDSM-werf en in Amsterdam-Noord. Over het IJ heeft veel aandacht voor de nieuwste generatie makers, waarvoor het festival een echte springplank is gebleken. Elke keer ontstaat er een innovatief programma, waarin met de interactie met de locatie, omgeving en de relatie met publiek wordt geëxperimenteerd. Deze opzet valt al jaren zeer goed bij het publiek. Het laat expliciet de kracht zien van het festival; jong en gevestigd talent komen er samen, kennis, ervaring en succes wordt gedeeld en biedt zo mogelijkheden tot groei.

Hoe werkt het?

Elke tour bevat een combinatie van één of meerdere nieuwe makers presentaties en -voorstellingen op de NDSM-werf met een aantal zeecontainers in het festivalhart. Er wordt verzameld in het festivalhart waar twee of drie zeecontainers worden bezocht met een gids. De langste tour duurt 3 uur, de kortste 1,5 uur en de tours zijn zowel in de middag als in de avond te bezoeken. Voor meer informatie zie Overhetij.nl.