Zero Waste Tour door Noord

Algemeen
Verpakkingsvrije boodschappen.
Verpakkingsvrije boodschappen. (Foto: Zero Waste Nederland)

NOORD - In deze moderne tijden lijkt leven zonder afval haast onmogelijk. Binnenkort is het de Week Zonder Afval en dan laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het wel kan. Zo organiseren ze 5 juni Zero Waste Tours door heel Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij bijzondere ondernemers in de buurt. Ook in Amsterdam-Noord zijn er tours gepland.

Barbara Michèl, gids voor Zero Waste Nederland, vindt het belangrijk om afvalvrij inkopen te doen. “Met de komst van mijn kindje werd ik bewuster. Ik las en leerde meer over de invloed van alle (plastic) vervuiling op Aarde, en welke impact dit heeft op de natuur, al wat leeft en onze toekomst. Ik probeer daarom zo duurzaam mogelijk te leven en laat graag zien hoe leuk dit kan zijn.” Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, vult aan: “De meeste spullen die we wegdoen hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling krijgt steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis door het verkleinen van de afvalberg.” Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. “Terwijl er in Noord veel plekken zijn waar je eigen bakje, zakje of beker gebruiken heel welkom is”, aldus Michèl. Tijdens de Zero Waste Tours deelt ze graag haar tips en ervaring met (plastic)afvalvrij boodschappen doen in Noord. Veel van de locaties hebben ook een biologisch, bio-dynamisch, vega(n) of lokaal aanbod.

De fietstours starten om 10.30 uur en om 14.30 uur, en duren circa 1,5 tot 2 uur. Er kunnen vanwege de beperkingen slechts 3 deelnemers per tour met Barbara mee. Wie graag zelf op pad wil, kan om 10.00 uur en om 14.00 uur ook een routekaart bij haar ophalen. Voor meer informatie of aanmelding zie zerowastenederland.nl/helpen/zero-waste-wandeltours/.