Podcast die de smaakpapillen verwent

Algemeen
Samuel Levie maakt een nieuwe podcast serie.
Samuel Levie maakt een nieuwe podcast serie. ((Foto: aangeleverd))

AMSTERDAM - Een nieuwe podcast van Samuel Levie en Dag en Nacht Media is vanaf vandaag te beluisteren, het vervolg op de populaire culinaire podcast Cheft. In ‘Het Laatste Avondmaal’ ontvangt Samuel Levie vrienden waarmee hij een gerecht met een bijzonder verhaal kookt. Van de ultieme Surinaamse kip tot chocoladepuree van gefermenteerde kastanjes, het komt allemaal in geuren en kleuren voorbij.

De eerste gast is levende legende Jean Beddington, in de tweede podcast schuift comedian Howard Komproe aan. Voor watertandende luisteraars die zelf aan de slag willen, zijn de recepten van de gasten te vinden op vriendvandeshow.nl/laatsteavondmaal. Ook als je niet zelf de keuken induikt, is deze culinaire podcast een waar feest voor je smaakpapillen.

De keuken is Samuel’s favoriete plek op aarde. Niet alleen kook je er de mooiste gerechten, het is ook dé plek voor goede gesprekken. Roerend in een pan, met een glas wijn in de hand, leer je je vrienden pas écht goed kennen. In zijn eigen keuken ontvangt culinaire duizendpoot Samuel Levie de komende weken 12 gasten om een gerecht te koken dat voor diegene veel betekent. Onder meer sterrenchef Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) komt in één van de afleveringen van ‘Het Laatste Avondmaal’ voorbij, net als culinaire pioniers Alain Caron (Café Caron, Amsterdam) en Joris Bijdendijk (RIJKS en Wils, Amsterdam).

Vanaf woensdag 9 juni verschijnen de eerste twee afleveringen op Spotify en Apple podcasts, en daarna verschijnt wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering.