Aan de slag met digitale kunst

Algemeen
Werk van Isabelle Udo.
Werk van Isabelle Udo. (Foto: aangeleverd)

Aan de slag met digitale kunst

NOORD - Studio 404 opent 14 juli haar deuren, een nieuw initiatief van Samsung en Nxt Museum. Tijdens een zes weken durend, interactief programma leren maximaal 240 jongeren (16-24 jaar) alles over het maken van digitale kunst.

Ze experimenteren er met technologie en leren vaardigheden die goed van pas komen in een digitaliserende maatschappij. Als slotstuk van het programma krijgen twee deelnemers de kans hun gemaakte werk te exposeren in Nxt Lab, de tentoonstellings- en educatieruimte van Nxt Museum aan de Asterweg in Amsterdam-Noord.

Het programma van Studio 404 start met een inspiratiesessie met toonaangevende makers van mediakunst. Filtermaker Isabelle Udo, ontwerper Jim Brady en regisseur Edson da Conceicao introduceren de opkomende discipline van de mediakunst. Ze vertellen over hun ervaringen, over hun eigen werk en over de kansen en uitdagingen in het vak. Vervolgens gaan de deelnemers zelf experimenteren met creatief coderen en het maken van digitale gezichtsfilters. Hierbij worden ze begeleid door docenten van bekende Nederlandse kunstacademies. Tijdens de sessies leren de jongeren om zelf een digitaal kunstwerk te maken.

Samsung en Nxt Museum starten het initiatief om creatieve jongeren te prikkelen en hen op weg te helpen in de wereld van digitale kunst. Aron Wils, CRS-manager van Samsung Benelux over Studio 404: “In een samenleving die steeds verder digitaliseert, zijn de skills van de toekomstige generatie essentieel. Met Studio 404 helpen we jongeren bij het combineren van creativiteit, leren coderen en het maken van kunst. We vinden het als Samsung heel gaaf om deze jongeren - na de moeilijke corona-periode - bij elkaar te brengen en hen te ondersteunen bij hun digitale ontwikkeling.”

Jongeren kunnen zich nog tot en met 20 juni gratis aanmelden voor Studio 404, via www.nxtmuseum.com/studio404.