Een warme maaltijd én sociaal contact

Algemeen
Je buren blij maken met ‘een bordje over’.
Je buren blij maken met ‘een bordje over’. (Foto: Marlette van den Bergh)

REGIO - Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt door heel Nederland buurtgenoten aan elkaar voor een warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Om nog meer mensen te enthousiasmeren ook eens een maaltijd met een buur te delen, organiseert www.thuisgekookt.nl van 24 september tot en met 3 oktober de Kook Voor Je Buur 10-Daagse.

Met de Kook Voor Je Buur 10-Daagse wil de organisatie zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met Stichting Thuisgekookt en de belangrijke maatschappelijke effecten die het delen van een maaltijd met zich meebrengt. Dat is altijd een goed idee - maar liefst 7% van alle zelfstandig wonende ouderen is ondervoed en 30% van alle Nederlanders geeft aan zich regelmatig eenzaam te voelen - maar zéker nu. Als gevolg van de coronacrisis maakt een gevoel van eenzaamheid de dagen voor veel mensen donker en moeilijk. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar!

Om een ander blij te maken met een warme, verse maaltijd hoef je helemaal geen topkok te zijn. Integendeel. Bij Thuisgekookt is plaats voor alle keukens: van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi tot je favoriete recept voor pasta Bolognese of een gezonde maaltijdsoep. Je buren blij maken met ‘een bordje over’: zo simpel is het om een ander te helpen. Juist liever een maaltijd ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. Daar hoef je helemaal niet kwetsbaar voor te zijn; iedereen vindt het fijn als er af en toe op een ander kan worden geleund. Benieuwd hoe het precies in z’n werk gaat? Kijk voor meer informatie op www.thuisgekookt.nl.