Vlogserie over Noordse projecten

Algemeen
Links Pamela Thani en rechts Alaa Arifai.
Links Pamela Thani en rechts Alaa Arifai. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Twee jonge vrouwen uit Amsterdam-Noord hebben een serie vlogs gemaakt over een aantal mooie projecten in de buurt. De serie van zeven vlogs is te zien via de sociale media accounts van stadsdeel Noord en zijn gemaakt in zeven Noordse buurten waarin de gemeente Amsterdam extra investeert.

Alaa en Pamela zijn Noord in gegaan om een serie bijzondere verhalen vast te leggen

Alaa en Pamela doen mee aan de StageCarrousel, een bijzonder werkproject van de gemeente Amsterdam, de Academie van de stad en het bedrijfsleven in Noord. Jongeren doen door dit project werkervaring op bij bedrijven in Noord. Alaa en Pamela zijn op die manier terecht gekomen bij Nicole van Est en Martijn Gouman van mediabedrijf Brighthouse Media in het Hamerkwartier.

Bijzondere verhalen

Het vlogproject begon in juni met een introductiedag waar ze leerden hoe je mensen benadert, hoe je shots draait, hoe je monteert. Daarna zijn de twee dames met van Est en Gouman Noord in gegaan om een serie bijzondere verhalen vast te leggen. Alaa ging naar Banne Noord voor een vlog over het project van United Painting. Jonge kunstenaars maken op gevels van broedplaats de Rietwijker kleurrijke portretten van bekende en minder bekende buurtbewoners uit de Banne. Je kunt hier de gezichten van Massih Hutak, rapper Dod en buren uit de wijk terugvinden. Alaa spreekt de mannen achter United Painting over de verhalen achter de portretten en laat zien hoe ze worden gemaakt.

Ondernemersdroom 

Pamela ontmoette Serginho Strikker die in de Molenwijk jongeren helpt hun ondernemersdroom waar te maken. Jongeren vinden dat er weinig te doen is in de Molenwijk en dat is precies de reden dat Serghino op deze plek met dit project is begonnen. Pamela interviewt Aimen, die droomt van een eigen kledinglijn en dankzij project Millie heeft hij nu zijn eigen truien kunnen maken.

Extra investeren

Alle projecten die Alaa en Pamela bezoeken liggen in buurten waarin de gemeente Amsterdam extra investeert. In heel Amsterdam zijn er 32 buurten verdeeld over Noord, Nieuw-West en Zuidoost waar jaarlijks 10 miljoen naartoe gaat. Zeven van deze buurten liggen in Noord. Het zijn de Molenwijk, Banne Noord, Banne Zuid, Volewijck, IJplein Vogelbuurt, Kleine Wereld en de Waterlandpleinbuurt. De vlogs laten een aantal projecten in deze buurten zien. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe vlog online. Na de zevende vlog volgt een video van makers van Est en Gouman over het project zelf. Mis het niet en kijk de vlogserie via Instagram @020amsterdamnoord, Facebook @Stadsdeel Amsterdam-Noord of Twitter @Noord020.