Kook Voor Je Buur 10-daagse start

Algemeen
Een van de enthousiaste thuiskoks.
Een van de enthousiaste thuiskoks. (Foto: Studio Oostrum)

REGIO - Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Om nog meer mensen te enthousiasmeren ook eens een maaltijd met een buur te delen wordt van 24 september tot en met 3 oktober de Kook Voor Je Buur 10-daagse gehouden. 

“Door tien dagen lang extra veel aandacht te genereren hopen we de 17.000 thuiskoks die Nederland-breed bij ons aangesloten zijn verder uit te kunnen breiden én de hulp van een thuiskok normaler te maken zodat we de drempel om hier gebruik van te maken kunnen verlagen”, vertelt een van de initiatiefnemers. Om een ander blij te maken met een warme, verse maaltijd hoef je helemaal geen topkok te zijn. Integendeel! Bij Thuisgekookt is plaats voor alle keukens: van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een goedgevulde nasi tot je favoriete recept voor pasta Bolognese of een gezonde maaltijdsoep. Je maakt je buur blij door een portie extra te maken van wat je toch al kookt: zo simpel is het om een ander te helpen. 

Tekst gaat verder onder de video.

Bert van Leeuwen is de ambassadeur van de Stichting Thuisgekookt en vertelt in dit filmpje waarom een maaltijd delen met je buur zo belangrijk is. (video: aangeleverd)

“Ons doel is duurzame verbindingen tussen buurtgenoten, maar we snappen ook dat je eerst eens wilt kijken of dit iets voor je is. Daarom kun je nu al heel makkelijk jouw extra porties voor tijdens deze tien dagen aanbieden op thuisgekookt.nl.” Een maaltijd bestellen kan ook via deze website. Dit jaar pakt Stichting Thuisgekookt, met behulp van een aantal trotse sponsoren, extra groots uit. “We ontwikkelden een kookschrift vol tips, mooie verhalen en lekkere recepten dat je toegestuurd krijgt zodra je jezelf aanmeldt als thuiskok. Verder mochten we Bert van Leeuwen verwelkomen als ambassadeur en geven we tijdens de Kook Voor Je Buur 10-daagse prachtige prijzen weg op onze socials.” Juist nu, als gevolg van de coronacrisis, maakt een gevoel van eenzaamheid de dagen voor veel mensen donker en moeilijk. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar.