Feestelijke opening Atletiekbaan

Sport
De atletiekbaan in Elzenhagen Zuid.
De atletiekbaan in Elzenhagen Zuid. (Foto: gemeente Amsterdam)

NOORD - Bij de atletiekbaan in Elzenhagen Zuid wordt zaterdag 2 oktober een feestelijke burendag gehouden. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn alle ‘buren’ en andere belangstellenden welkom om een kijkje te nemen bij de nieuwe sportfaciliteiten. Vorig jaar ging het feest door de coronamaatregelen niet door. 

Tussen 10.00 en 14.00 uur is te ontdekken wat Atletiekvereniging Atos te bieden heeft. Bezoekers worden ontvangen door vrijwilligers van AV Atos, medewerkers van de Gemeente Amsterdam, ontwikkelaar CZAN en Stichting BovenIJ (Moskee). Zij staan klaar om alle vragen te beantwoorden over atletiek, de vereniging en de nieuwe woonwijk Elzenhagen Zuid.

Tijdens het programma zijn verschillende atletiekonderdelen te bekijken en onder begeleiding uit te proberen; sporten zoals kogelwerpen, verspringen en sprinten. Voor de activiteiten is een route te volgen door het nieuwe clubgebouw en over het terrein. Langs de baan is er informatie terug te vinden over de ontwikkelingen van Elzenhagen Zuid. Voor meer vragen over deze Burendag of over de ontwikkelingen van Elzenhagen Zuid is contact op te nemen via elzenhagenzuid@amsterdam.nl.