EWP verzorgt Burendag

Algemeen
Hier wordt zaterdag de burendag gehouden.
Hier wordt zaterdag de burendag gehouden. (Foto: aangeleverd)

NOORD - De Stichting Experimentele Werkplaats (EWP) zet zich dit jaar volop in voor een gezellige burendag. Van 11.00 tot 15.00 uur is er zaterdag 25 september van alles te beleven op Mariëndaal in Amsterdam-Noord.

Henk Janissen van EPW vertelt: “We willen graag iets terug doen voor de buurt.” Toen het erop leek dat EWP de deuren voorgoed moest sluiten sprongen buurtgenoten direct in de bres. “Binnen de kortste keren waren er 700 handtekeningen verzameld om onze sluiting te voorkomen. Daar ben ik ze dankbaar voor en daarom doen we dit jaar actief mee met burendag. Dit doen we met medewerking van SPIN en buurtbewoners.” Het geheel wordt gesponsord door Gunters en Meuser, Stadsdeel Noord, het Oranjefonds en Douwe Egberts.

“We gaan een feest bouwen”, vervolgt Janissen. “Het wordt een dag vol verrassingen. Vrouwen uit de buurt, die vaak op het bankje zitten, heb ik gevraagd of ze pannenkoeken willen bakken. Ze waren direct enthousiast. We gaan eten en drinken, cadeaus uitdelen en er zijn volop activiteiten voor de kinderen. Een ander doel van deze dag is om de mensen dichter bij elkaar te brengen. Dat gaat zo vast lukken. We gaan er gewoon een schitterend mooie dag van maken!”