Dag van de Zinloze Dagbesteding

Algemeen
Grind ordenen op de NDSM-werf
Grind ordenen op de NDSM-werf (Foto: aangeleverd)

NOORD - Grind ordenen aan de kantooroever is een performance van Willem Dieleman waarmee hij zichzelf (en de maatschappij) een doelloze en haast onmogelijke taak heeft gesteld: een grote bak met grind op kleur ordenen.

Op de Dag van de Zinloze Dagbesteding nodigt Dieleman iedereen uit om met hem grind te komen ordenen. Hij onderzoekt welke bezigheden zinvol en welke zinloos zijn. Het gaat om mensen onderdeel maken van iets groters. Als een grote groep iets waardevol vindt, is het dan nog doelloos? En als het voor de deelnemers een ontspannen uitwerking heeft, is het dan nog zinloos? Er zijn geen deadlines, geen targets, geen succesbejag en geen keuzestress. Hierdoor krijgen mensen de ruimte om zich te richten op intrinsieke motivatie om werk te verzetten, hoe kun je onderdeel worden van een maatschappij die veel van ons vraagt?

Tijdens de Dag van de Zinloze Dagbesteding worden gratis loopbaakadviesgesprekken gehouden, grind-persoonlijkheidstesten gegeven, maar vooral een mooi samenzijn gevierd. Grind ordenen aan de kantooroever is woensdag 22 september van 09.00 tot 17.00 uur bij Stelcon Beach op de NDSM-werf. Je kunt een hele dag helpen of een kwartiertje. 

Willem Dieleman is directeur en medeoprichter van Het Museum voor Onbedoelde Kunst en Pancake Adventures en probeert in zijn werken antwoord te geven op maatschappelijke problemen met eenvoud, speelsheid en verbinding.