Expositie De Duvel Is Oud

Algemeen
Wil van Soest.
Wil van Soest. ((Foto: M.M. Nai))

AMSTERDAM - Tachtig oude Amsterdammers krijgen een speciaal eerbetoon met een ruim twee maanden durende een eigen tentoonstelling in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het Amsterdamse raadslid en de oudste politicus van Nederland, Wil van Soest (84) maakt onderdeel uit van de expositie De Duvel Is Oud die afgelopen zaterdag is geopend.

Ruim een jaar geleden ontstond het idee bij The Charles Company om een fotografische ode aan de senior citizens van Amsterdam te brengen. M.M. Nai heeft de fotografie verzorgd van de tachtig senior modellen die vanaf zaterdag als levensgrote kunstwerken in de Beurs van Berlage te bewonderen zijn. “Een ultieme en blijvende ode aan deze unieke mensen die zoveel voor ons betekend hebben en nog steeds betekenen”, zegt de organisatie. Raadslid Wil van Soest maakt onderdeel uit van de expositie. “De vechtjas van de modellen”, zegt organisator Ron Flens. “Al twintig jaar politieke ervaring waarvan vier in de gemeenteraad van Amsterdam als fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen. Maar ook actief in de Provinciale Staten. Is sinds 2021 officieel de oudste actieve politicus van Nederland. Ze hoeft geen premier te worden maar vindt dat ze makkelijk nog een aantal jaren meekan”, aldus Flens over Van Soest.

“Ik ben er enorm trots op om onderdeel te mogen uitmaken van deze mooie tentoonstelling. Al deze bijzondere mensen staan voor mij symbool voor de gewone Amsterdammer waar ik nog iedere dag voor wil knokken. Mijn leeftijd is daar geen belemmering in, integendeel; het heeft me de kennis en wijsheid gegeven om te doen wat ik doe. De duvel is oud”, knipoogt Wil van Soest. De tentoonstelling duurt tot en met 28 november.