Red Arda’s tuin

Algemeen
Arda Kats.
Arda Kats. ((Foto: Aangeleverd))

NOORD - Arda Kats woont op de Buiksloterdijk, een prachtige plek in Amsterdam-Noord. Zo’n zestien jaar geleden is zij begonnen om van een verwaarloosd stuk groen haar droomtuin te maken. Dat was een hele klus. 

Een hele zomer is zij bezig geweest om al het onkruid weg te halen. Vooral de alles overwoekerende haagwinde vormde een uitdaging. Daarna kon zij beginnen met een ontwerp. Daarbij nam zij het kleurenspectrum als uitgangspunt, met de kleuren van de regenboog. Het is haar gelukt om een prachtige tuin aan te leggen met zichtlijnen, mooie doorkijkjes en lage haagjes met daartussen planten met de kleurenvolgorde rood-oranje-geel-groen-blauw-indigo-violet. 

Arda wil haar tuin graag mooi houden, maar zij is op een leeftijd gekomen dat werken in de tuin haar steeds zwaarder valt. Gelukkig is er een buurtbewoner die haar helpt. En, zwaan kleef aan, er zijn nu drie buurtbewoners die meewerken in de tuin. Maar Arda kan veel meer hulp gebruiken, vooral bij het zwaardere werk zoals snoeien van bomen en bestrijden van de woekerende bamboe. Daarom hebben haar trouwe tuinhulpen een plan bedacht om van Arda’s tuin een buurttuin te maken en buurtbewoners op te roepen om de tuin te redden: “Red Arda’s Tuin”.  Heb je groene vingers, zin en tijd om Arda te helpen met haar tuin stuur dan een mail naar papaverak@tiscali.nl.