Opening Natuurgebied Noord

Algemeen
Tolhuistuin organiseert deze week het We Are Warming Up festival met zaterdag de opening van Tuin de Noord.
Tolhuistuin organiseert deze week het We Are Warming Up festival met zaterdag de opening van Tuin de Noord. (Foto: Tim Hillege)

NOORD - Noord is een natuurgebied waar ook mensen wonen. Maar in alle plannen voor het stadsdeel, staat de natuur eigenlijk altijd op de tweede plaats. Om het groene landschap van Noord te vieren, behouden, versterken en vergroten, opent Tolhuistuin komende zaterdag Natuurgebied Noord. 

Dit is onderdeel van het Warming Up Festival 2021. Dit festival presenteert van 20 tot en met 24 oktober een spannend programma met kunst, muziek, theater, live podcasts en spoken word. Er zijn kunstenaars, politici, journalisten en activisten. 

Ter ere van de opening van Natuurgebied Noord is er op zaterdagmiddag een gratis programma voor jong en oud. Het programma duur van 12.00 tot 18.00 uur met om 16.00 uur de feestelijke opening. Ronnie Kroes van Tolhuistuin: “Tussen de stoeptegels en de snelwegen bloeit en groeit van alles. Amsterdam Noord heeft de donkerste nachten, en je hoeft niet eens ver te zoeken om het Oer-IJ nog te zien. Nu er steeds meer verdichting plaatsvindt en het groen rap verdwijnt is het een mooi moment om Natuurgebied Noord feestelijk te openen. Dat doen we met een doe-programma in samenwerking met initiatieven uit heel Noord.”

Op het programma staan onder andere een Scheggenwerkplaats, mini-expedities van Het Wilde Noorden en de Groene Uitmarkt. Met landschapsontwerper en bushcraft-er Anke Wijnja wordt er wild-geplukt rondom de IJ-promenade voor een oergezonde soep. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Bijvoorbeeld de speurtocht van Stout Konijn of avatars knutselen bij de allertofste klimaatmars van kinderen. 

Entree is gratis, een plekje reserveren voor de activiteiten wordt aangeraden. Tickets en info via www.tolhuistuin.nl