Langs IJ-oevers en op pontveren

Algemeen
Wandelen en oversteken met verschillende veerponten.
Wandelen en oversteken met verschillende veerponten. (Foto: Pixabay)

NOORD - Het Wandelcomité Buiksloot verzorgt zaterdag 30 en zondag 31 oktober de wandeltocht ‘Verrassend Amsterdam-Noord’. Dit jaar gaat de tocht langs IJ-oevers en op pontveren.

Wie een kortere afstand loopt vaart tweemaal met een pontveer over. De wandelaars die de langere afstanden lopen gaan zelfs zes keer met verschillende ponten over. Tijdens het wandelen is te genieten van prachtige vergezichten over het IJ en vele verrassende plekjes in Noord. Een van die verrassende plekken is het ruige onontgonnen gebied rondom de Noorder IJ plas waar de 25 km route doorheen gaat. Alle veerponten zijn gratis. Op de ponten is een mondkapje verplicht. De 25 km start tussen 09.00 en 10.00 uur, de 17 km start tussen 10.00 en 11.00 uur en de 10 en 7 km starten tussen 11.00 en 13.00 uur.

De startplaats is zaterdag bij de kantine van de Volewijckers, Baron de Coubertinlaan 6 in Amsterdam-Noord. Zondag wordt gestart bij de Buiksloterkerk, Buiksloterkerpad 10 in Amsterdam-Noord. Inschrijfgeld: Met herinnering 5 euro, zonder herinnering 4 euro. Leden van KWBN, SGWB en de Volewijckers krijgen 1 euro korting. Voor meer informatie: www.wandelcomitebuiksloot.nl of 06-17223216.