Steeds meer muziekonderwijs

Algemeen
 Carolien Gehrels overhandigt de bokaal aan Touria Melani.
Carolien Gehrels overhandigt de bokaal aan Touria Melani. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Carolien Gehrels, bestuurslid van stichting Méér Muziek in de Klas, reikte afgelopen vrijdag aan de stad Amsterdam de Méér Muziek in de Klas-bokaal uit. Daarmee geeft de stichting die zich inzet voor structureel muziekonderwijs voor alle basisscholen in Nederland en het Caribisch Gebied de hoofdstad een compliment: 90% van alle basisscholen in de stad (258) biedt de leerlingen structureel muziekonderwijs aan. 

De uitreiking vond plaats in het nieuwe Aslan Muziekcentrum in Amsterdam, dat op die dag ook officieel werd geopend. Carolien Gehrels overhandigde de bokaal aan wethouder Touria Melani, wethouder Kunst en Cultuur in Amsterdam. Cultuureducatie en muziekonderwijs op basisscholen in Amsterdam Op Amsterdamse scholen wordt nu door circa 90% van de basisscholen 2 uur per week cultuureducatie gegeven. En 90% van die uren besteden de scholen aan muziekonderwijs. Dat betekent dat ruim 65.000 basisschoolleerlingen in Amsterdam structureel muziekonderwijs krijgen. Méér Muziek in de Klas hoopt dat dat de komende tien jaar wordt gecontinueerd en dat ook het na- en buitenschoolse muziekaanbod toegankelijker wordt zodat ieder kind in de stad zijn talenten verder kan ontwikkelen. 

De gemeente Amsterdam gaat 30 cultuurcoaches inzetten die vooral aan de slag gaan met cultuureducatie op scholen in stadsdelen met veel kinderen die een risico lopen op onderwijsachterstand. Amsterdam streeft ernaar om in 2024 circa 20% van de kinderen te bereiken die opgroeien in een minimumhuishouden, vooral in de stadsdelen Zuidoost, Noord en Nieuw-West. Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl.