De toekomst van gerechtigheid

Algemeen
Een van de werken die te zien is bij Nieuw Dakota.
Een van de werken die te zien is bij Nieuw Dakota. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Nieuw Dakota, TAAK en JULIACKS nodigen bezoekers uit in de toekomst van gerechtigheid, waar de mensheid nieuwe manieren smeedt om met de gevolgen van misdaad en geweld om te gaan. Hier wordt men niet langer beperkt door oude methoden die worden gedomineerd door politie en opsluiting. 

De expositie The Future of Justice sluit een vijfjarig artistiek onderzoeksproject af met de titel Transversal Scepters (2016-2021). Bij het project waren onder meer pleitbezorgers voor herstelrecht, academici, rechters, politie, gevangenisbewakers, gedetineerden en overlevenden van misdaad betrokken.
Binnen haar speculatieve universum visualiseert JULIACKS hoe rechtvaardigheidsprocessen rommelig zijn en resistent zijn tegen temporele en ruimtelijke grenzen, en hoe ze altijd zowel een maatschappelijk streven zijn als een innerlijke zoektocht voor iedereen individueel. routes die we volgen om het aan te pakken.

JULIACKS (1986) is een kunstenaar, filmmaker, performancekunstenaar en cartoonist die werkt aan transmediale verhalen die veel verschillende vormen en visuele talen aannemen, variërend van graphic novels tot films, installaties, toneelstukken, schilderijen, keramiek en wandtapijten. Door middel van artistiek, historisch en sociaal onderzoek ontwikkelt ze nieuwe narratieve universums om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. TAAK is de coproducent van dit project. Sinds 2018 zijn ze betrokken bij een artistiek onderzoekstraject en sociale praktijken over de staat van gevangenissen en justitie in Nederland.
The Future of Justice is te zien bij Nieuw Dakota van 12 december tot en met 16 januari. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, donaties aan de deur worden op prijs gesteld. Nieuw Dakota, Ms. van Riemsdijkweg 41b in Amsterdam-Noord. Zie voor meer informatie: nieuwdakota.com.