Online Startbijeenkomst Buurtbudget

Algemeen
Mohamed Zouini organiseerde vorig jaar met buurtbudget activiteiten voor eenzame ouderen.
Mohamed Zouini organiseerde vorig jaar met buurtbudget activiteiten voor eenzame ouderen. (Foto: Lex Draijer)

NOORD - De online startbijeenkomst Buurtbudget Noord-Oost start 27 januari. Alle bewoners van Buikslotermeer, de Waterlandpleinbuurt, Elzenhagen en Landelijk Noord krijgen hiervoor een uitnodiging in de bus. Deze bijeenkomst is het startsein voor het indienen van plannen voor gebied Noord-Oost. Wie een goed idee heeft om zijn buurt in Noord-Oost leuker en leefbaarder te maken kan zich aanmelden en meedoen.

Iedere bewoner vanaf twaalf jaar kan meedoen: door een plan te maken en dat in te sturen of door te stemmen op ingestuurde plannen. De plannen met de meeste stemmen krijgen budget voor de uitvoering. De startbijeenkomst is op donderdag 27 januari van 19.00 tot 20.30 uur. Op de startbijeenkomst bepalen de deelnemers samen welke thema’s in Noord-Oost het belangrijkst zijn. De buurtbudgetplannen voor Noord-Oost moeten over die thema’s gaan. Verder wordt uitgelegd hoe  het buurtbudget werkt en hoe een plan kan worden ingediend en vertellen plannenmakers van vorig jaar over hun ervaringen.  

Voor de startbijeenkomst is aanmelden verplicht. Dit kan via www.amsterdam.nl/buurtbudgetnoord (dit heeft de voorkeur) of via 06-28175066. Wegens de geldende coronamaatregelen kan de startbijeenkomst alleen online plaatsvinden. Team Buurtbudget Noord vindt dat erg jammer, maar doet er alles aan om er toch een inspirerende bijeenkomst van te maken. In 2022 is voor heel Noord in totaal 839.311 euro buurtbudget beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld over de drie gebieden in het stadsdeel: Noord-Oost, Oud-Noord en Noord-West. Elk gebied krijgt een eigen budget.