Fietstocht voor Homies Foundation

Algemeen
Sander Schimmelpenninck is er weer klaar voor.
Sander Schimmelpenninck is er weer klaar voor. (Foto: Dingena Mol)

AMSTERDAM - Opiniemaker Sander Schimmelpenninck, zanger Douwe Bob, oprichter van Homies Foundation Steven Borghouts en vele andere Homies fietsen van 19 tot en met 24 juni in 6 dagen van Amsterdam naar Parijs met Bike for Homies. Hun ambitie is groot: ze willen met 500 fietsers aan de start staan om zoveel mogelijk geld in te zamelen en vriendengroepen te koppelen aan dak- en thuislozen voor Homies Foundation.

In september 2021 haalden Schimmelpenninck en Borghouts de landelijke media met hun fietstocht naar Lapland. In 3 weken fietsten zij 3110 kilometer en haalden ze ruim 80.000 euro op voor Homies Foundation. Bovendien meldden zich ruim 100 vriendengroepen die hun netwerk beschikbaar stellen om daklozen meer toekomst te geven. In 2022 kan iedereen zich aansluiten bij hun initiatief: Bike for Homies.

Het idee voor Bike for Homies, waarbij deelnemers in 6 dagen van Amsterdam naar Parijs fietsen, ontstond tijdens de fietstocht naar Lapland. Steven Borghouts, oprichter van Homies Foundation: “We kregen zoveel positieve reacties, dat we dit vaker willen doen, maar dan groter. Dat kan met Bike for Homies. Parijs is een prachtige stad waar je normaal gesproken niet met de fiets komt.” Om het evenement toegankelijk te houden is geen speciale fiets nodig: “Iedereen kan meedoen, het enige dat je nodig hebt is een toerfiets of stadsfiets met tenminste 7 versnellingen en wat wilskracht”, zegt Borghouts. Schimmelpenninck en Borghouts willen het avontuur dit jaar met onder andere zanger Douwe Bob en nog 500 fietsers aangaan.

Het evenement draait om meer dan alleen het fietsavontuur. Borghouts: “De routes zijn gemiddeld 100 kilometer per dag. De route gaat door steden en afwisselende landschappen. Na de dagelijkse finish houdt het niet op: er is lekker eten, een kampvuur, Douwe Bob neemt zijn gitaar mee en zo ontstaat een heerlijke festivalvibe met alleen maar mensen die hetzelfde willen: een mooie week en een verschil maken in het leven van dak- en thuislozen. Homies helpen Homies.”

Wat is Homies Foundation? Het idee is simpel; via het Homies platform worden vriendengroepen aan daklozen gekoppeld. Met de support van Homies fixen de vriendengroepen onderdak, werk en geld en alles wat je maar kunt verzinnen om zijn of haar leven weer op de rit te krijgen. Sinds 2009 is het aantal dak- en thuislozen in Nederland meer dan verdubbeld. De inschrijving voor Bike for Homies is geopend. Inschrijven kan via www.bikeforhomies.nl