4-jarige Jacob wint ijstaart

Algemeen
Jacob Hupsch en zij moeder Amy Jonk.
Jacob Hupsch en zij moeder Amy Jonk. (Foto: Stichting Noorderpark)

NOORD - De 4-jarige Jacob Hupsch kreeg afgelopen zondag een ijstaart overhandigd. Hij heeft deze heerlijke prijs gewonnen met een speciale lichtjesspeurtocht die in de kerstvakantie werd gehouden in het Noorderpark in Amsterdam-Noord. 

Onderdeel van de speurtocht was het afmaken van een slagzin. Jacob vulde de zin ‘Het Noorderpark is bijzonder omdat...’ aan met ‘...je er lekker kunt spelen en scheppen in het zand en dat er mooie bomen zijn’. Hiermee won hij de eerste prijs. De tweede prijs was voor Jones van Bossé. Zijn aanvulling was ‘...ik het vind lijken op een wonder.’ De derde prijs ging naar de familie Kuper, die schreven: ‘...overal waar je kijkt vind je een schat (en lekkere patat!) zo dat was dat.’ Een eervolle vermelding is voor Benjamin Daalder, wiens zin mooi aansluit bij de slogan van Stichting Noorderpark ’Samen maken we het park’, hij vulde de zin aan met ‘...het mensen bij elkaar brengt!’ 

Tekst gaat onder de foto verder.


Alle prijswinnaars bij elkaar. (Foto: Stichting Noorderpark)

Alphons Hupsch, de vader van Jacob vertelt: “Wij zijn eigenlijk wekelijks wel te vinden in het Noorderpark. Het is hier nog heerlijk rustig en zo groot. Het lijkt wel of de Noorderlingen het nog niet echt hebben ontdekt. Wij hebben drie zoons en die kunnen hier heerlijk hun energie kwijt.” Al met al was het een leuke actie van Stichting Noorderpark zodat iedereen tijdens de lockdown er toch op uit kon. De bedoeling is dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit gaat worden.