AOC De Evenaar bestaat bijna een jaar

Algemeen
Een van de groepen van AOC De Evenaar.
Een van de groepen van AOC De Evenaar. (Foto: aangeleverd)

NOORD - De club in Tuindorp Oostzaan is het tweede ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen in Amsterdam-Noord. AOC de Meeuw, de eerste club van Combiwel Buurtwerk, bestaat al vijftien jaar. Om ook een voorziening in de Planetenbuurt te starten is in februari 2021 een centrum gestart in Huis van de Wijk de Evenaar op de Kometensingel. Bijzonder aan deze locatie is dat deze in het weekend geopend is. Op deze manier zijn ze bereikbaar voor een grote groep Noorderlingen en wordt ingespeeld op de behoefte aan een club voor mensen met dementie in het weekend. 

“We zijn blij met onze mooie plek in Huis van de Wijk de Evenaar, een locatie met een rijke geschiedenis waar veel van onze deelnemers herinneringen aan hebben”, vertelt een van de medewerkers. “Op deze locatie zetten we de wetenschappelijk bewezen succesvolle AOC-werkwijze voort. Lotgenoten gaan met elkaar in gesprek over geheugenproblemen en de gevolgen die dat heeft voor het dagelijks leven. Daarnaast is er veel aandacht voor beweging, muziek, schilderen en creativiteit. Desgewenst biedt het AOC ook begeleiding aan mantelzorgers. Het afgelopen jaar heeft uitgewezen dat veel deelnemers met plezier naar ‘de club’ komen. Het AOC geeft structuur aan hun week en ze ervaren het onderlinge contact als zeer ondersteunend. Ze waarderen de activiteiten en zijn onder de mensen. Er zijn het afgelopen jaar verschillende nieuwe vriendschappen ontstaan. Zo levert het AOC een belangrijke bijdrage aan de sociale samenhang in de wijk.”

Wie geheugenproblemen heeft en een keer wil komen kennismaken in AOC de Evenaar kan contact opnemen met Marjolein Wolf, e-mail m.wolf@combiwel.nl of 06-24448620 of met Katrien van Haaster, e-mail k.vanhaaster@combiwel.nl of 06-57597947.

Tevens wordt er gezocht naar vrijwilligers. Zo wordt met spoed gezocht naar mensen die met hun eigen auto ‘s morgens mensen willen ophalen om naar de Evenaar te brengen en in de middag hen weer thuis willen brengen. Er staat een kleine vergoeding tegenover. Verder wordt gezocht naar mensen die het leuk vinden om de catering te doen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij de hiervoor genoemde personen.