Oud en nieuw: vrijwillig vuurwerkvrij

Nieuws
Bij de gemeente is een pakket te krijgen om aan te geven dat een straat of buurt met oud en nieuw vuurwerkvrij is. (Foto: gemeente Amsterdam)
Bij de gemeente is een pakket te krijgen om aan te geven dat een straat of buurt met oud en nieuw vuurwerkvrij is. (Foto: gemeente Amsterdam) rodi.nl

AMSTERDAM - Gillende keukenmeiden, strijkers, voetzoekers en vuurpijlen, wat is een Oud en nieuw viering zonder knallen? Maar toch: het kán ook zonder. Of in elk geval op bepaalde plekken. Vanaf dit jaar kunnen Amsterdammers dit zelf met hun buurt afspreken. Bij de gemeente is een pakket te krijgen om aan te geven dat een straat of buurt met oud en nieuw vuurwerkvrij is.
Het is belangrijk dat men vooraf met een meerderheid van de straat of plein afspreekt over wáár men precies geen vuurwerk afsteekt. En ook hoe men met elkaar omgaat als er toch iemand binnen de buurtzone vuurwerk afsteekt. Want de gemeente en politie controleren de vuurwerkvrije buurtzones niet. Via de website van de gemeente is een pakket te bestellen om de vuurwerkvrije buurtzone aan te geven. Voor meer informatie www.amsterdam.nl/vuurwerkvrij.