Clusius kookklas kookt duurzaam verantwoord kerstdiner

Nieuws
De leerlingen van de kookklas verzorgden onder leiding van Hans Leeuw een driegangenmenu voor hun ouders en verdere familie. (Foto: Clusius College)
De leerlingen van de kookklas verzorgden onder leiding van Hans Leeuw een driegangenmenu voor hun ouders en verdere familie. (Foto: Clusius College) rodi.nl

NOORD - De aula van het Clusius College in Amsterdam-Noord was dinsdag 11 december omgetoverd tot een restaurant in totale kerstsfeer. De leerlingen van de kookklas verzorgden onder leiding van Hans Leeuw een driegangenmenu voor hun ouders en verdere familie.
In aanloop naar deze avond heeft de kookklas verschillende recepten uitgeprobeerd en hebben ze volgens het Clusius College de lekkerste en duurzaamste ingrediënten weten te combineren tot een fantastisch en verrassend kerstdiner. De jonge gastheren en dames hadden als opdracht om duurzame producten te gebruiken zonder dat smaak hieronder te lijden had. Volgens de school is dat gelukt. Bij aanvang van het diner konden de gasten ook nog een kijkje in de keuken nemen. De leerlingen hebben deze avond niet alleen gekookt, maar ook hun aangeleerde bedieningsvaardigheden kunnen inzetten.