Inloopavond dijkversterking Noordzeekanaal

Nieuws
De inloopavond in het Concertgemaal. (Foto: aangeleverd)
De inloopavond in het Concertgemaal. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

NOORD - In het Concertgemaal in Amsterdam-Noord vond onlangs de inloopavond plaats over de dijkversterking Noordzeekanaal voor het traject Landsmeerderdijk/Oostzanerdijk. Een deel van de Landsmeerderdijk voldoet niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) op dit moment aan het bepalen hoe de dijk het beste versterkt kan worden zodat de veiligheid ook in de toekomst gewaarborgd blijft.
"Dit doen wij graag in samenspraak met de bewoners, grondeigenaren, ondernemers en organisaties langs de dijk, vandaar deze inloopavond", aldus een woordvoerder van HHNK. "Op de inloopavond zijn de mogelijke oplossingen - kansrijke alternatieven - getoond per dijkvak. Op grote borden is geschetst hoe deze oplossingen er in het landschap uit kunnen zien. Verder is het beoordelingskader getoond met daarop de aspecten waarop de alternatieven beoordeeld zullen worden om tot een definitieve keuze voor een oplossing (voorkeursalternatief) te komen. Hierbij kan men denken aan aspecten zoals cultuurhistorie, technische uitvoerbaarheid en kosten." Ook is samen met bewoners gekeken naar de ontwikkelingen in het gebied. Op de inloopavond zelf was ook gelegenheid om vragen te stellen aan zowel het HHNK als de gemeente Amsterdam. De planning is om begin volgend jaar het voorkeursalternatief bestuurlijk te laten vaststellen en te starten met de technische uitwerking. In 2022 zal naar verwachting de uitvoering starten. De omgeving wordt hierover nog nader geïnformeerd.
Voor meer informatie over dit project kan contact worden opgenomen met één van de omgevingsmanagers van dit project via 072-5828282 , vragen naar Melanie Ursem, Romee Huisman of Thomas Rus. Wie op de hoogte wil blijven kan zich aanmelden voor de mailinglijst door een bericht te sturen naar r.huisman@hhnk.nl. Verder valt alle informatie binnenkort ook terug te lezen op hhnk.nl.