Activiteiten Tolhuystuin Amsterdam-Noord

Nieuws
De meisjes van Velvet verzorgen de Popculturele quiz. (Foto: De Tolhuystuin)
De meisjes van Velvet verzorgen de Popculturele quiz. (Foto: De Tolhuystuin) rodi.nl

NOORD - De Tolhuystuin in Amsterdam-Noord heeft ook in het nieuwe jaar weer diverse activiteiten.
Vanaf dinsdag 8 januari is er om de week om 20.30 uur een Popculturele quiz met de meisjes van Velvet. Met quizmasters Esther en Merel van platenzaak VelvetMusic kunnen bezoekers hun kennis over popcultuur in de breedste zin van het woord testen en diverse prijzen winnen. De entree kost 7,50 euro per team en aanmelden kan per e-mail, via: tolhuistuinquiz@gmail.com.
Vanaf donderdag 10 januari kunnen belangstellenden maandelijks om 20.30 uur en voor 10 euro naar de voorstelling Smeltkroezen. Studenten betalen 7,50 euro, mensen met een stadspas 5 euro en degenen met een We Are Public-pas kunnen gratis naar binnen. In Smeltkroezen toont Het Tilburgse performancegezelschap Zwermers korte stukken uit verschillende culturele disciplines. Bezoekers kunnen zich van dans naar interactieve installaties, van poëzie naar circus, van muziek naar theater laten meevoeren. De stukken smelten op het einde van de avond samen in één performance.
Tot en met zondag 17 februari is de expositie Diasporic Self: Black Togetherness as Lingua Franca te zien. Framer Framed toont Diasporic Self: Black Togetherness as Lingua Franca, een gemeenschappelijk project geïnitieerd door kunstenaar en curator Barby Asante en onderzoeker en curator Amal Alhaag. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Tolhuystuin

Tolhuistuin is een culturele, kunstzinnige en culinaire ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam. Tolhuistuin biedt via kunst een podium aan nieuwe verhalen van grootstedelijke makers aan de hand van een veelheid aan disciplines. "Met meer dan veertig culturele ondernemers bespelen we het voormalige Shell-terrein dat diverse architectonische, historische panden en een idyllische Tuin beslaat. Er zijn concerten van Paradiso Noord in de Concertzaal en eten en drinken bij café-restaurant THT", aldus De Tolhuystuin.
Tolhuystuin bevindt zich op IJpromenade 2 in Amsterdam-Noord. Uitgebreide informatie over de activiteiten, de openingstijden en prijzen is te vinden op de website: www.tolhuystuin.nl.