Lees lokaal met schrijvers uit Noord

Nieuws

NOORD - In de Buiksloterkerk in Amsterdam-Noord wordt donderdag 23 maart, aan de vooravond van de Boekenweek, om 20.00 uur een literaire avond gehouden met schrijvers die allemaal in Noord wonen en werken. John Jansen van Galen - ook (import) Noorderling - gaat voor de pauze in gesprek met Roos van Rijswijk, Erik-Jan Harmens, Rebekka Bremmer en Carolina Trujillo. Na de pauze treden Christine Otten, actrice Manoushka Zeegelaar Breedveld en rapper-muzikant Gary Mendes op. Zij spelen en zingen delen uit de theatervoorstelling 'We hadden liefde we hadden wapens', naar het gelijknamige boek van Christine Otten dat een paar weken geleden in première ging.
Niet alle namen zijn erg bekend, maar dat maakt het juist spannend. John Jansen van Galen vraagt alle auteurs wat hun - soms nog prille - binding met Noord is . Hij spreekt met de auteurs na elkaar, waarbij ze ook een kort fragment uit hun (laatste) boek zullen lezen. Roos van Rijswijk publiceerde in 2016 de roman Onheilig, dat werd bekroond met de Anton Wachter debuutprijs. Erik Jan Harmens is vooral bekend als dichter; hij heeft ook een column in het Parool over zijn autistische zoon. Hierover gaat de roman Pauwl, die verscheen na zijn vorige: Hallo muur.
Rebekka Bremmer debuteerde in 2012 met Eb, twee jaar later gevolgd door De evolutie van een huwelijk. Wie weet wordt een tipje van de sluier opgelicht over haar boek dat over twee maanden verschijnt. Van Carolina Trujillo verscheen kortgeleden Vrije radicalen, een boek dat leest als een schelmenroman, waarin de weergave van het revolutionaire verleden wordt gekruid met verbeelding en magie. In oktober 2016 verscheen Christien Ottens We hadden liefde, we hadden wapens, geïnspireerd op het verhaal van de vrouw en zoon van Robert F. Williams. Hij was een van de eerste zwarte leiders in Amerika die in 1961 het land uit werd gejaagd door FBI en Ku Klux Klan en staatsvijand nummer een werd.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.buiksloterkerk.nl, OBA Banne, Bezaanjachtplein 249, 020-6314132 of banne@oba.nl en Plantage Boekhandel Van der Plas. Met OBA-pas en Vriendenpas van de Buiksloterkerk 10 euro.