Van der Pekbuurt
Van der Pekbuurt ((Foto: aangeleverd))

Verkoop woningen Van der Pekbuurt

NOORD - Dit voorjaar wordt gestart met de verkoop van twintig boven- en benedenwoningen in verschillende uitvoeringen. In totaal gaat het om 64 woningen; 31 bovenwoningen, 31 benedenwoningen met tuin en twee eengezinswoningen.

In september 2015 is Ymere begonnen met de renovatie van honderd en negentig woningen in samenwerking met co-maker Dura Vermeer. Deze renovatie is in 2017 afgerond. De buurt heeft al meerdere prijzen op haar naam staan. Zo won het in 2018 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Arie Kepplerprijs. Typerend voor dit tuindorp is de jaren '20 architectuur met een dorps karakter. De rode bakstenen muren, geglazuurde gele bakstenen banden en uitspringende portieken bepalen de architectuur van de buurt.


De woningen in de van der Pekbuurt worden gerenoveerd met oog voor historie. Het aanzicht wordt in ere hersteld met nieuwe houten kozijnen in de originele kleuren uit die tijd. De woningen worden gerenoveerd naar ontwerp van Architectenbureau Ibelings van Tilburg. Niet alleen het casco wordt geheel vernieuwd, maar ook de indeling van de woning. De woningen krijgen naast een nieuwe fundering (met uitzondering van het Meidoornplein) en nieuwe kozijnen met dubbel glas, een volledig nieuw binnenpakket. Denk aan nieuwe installaties en ventilatiekanalen, rookmelders en nog veel meer. Ook krijgen alle woningen een eigen berging die toegankelijk is via de tuin of poort. De woningen zijn energiezuinig en voorbereid op gasloos wonen. De woningen in de Van der Pekbuurt zijn tussen 1918 en 1926 gebouwd voor de arbeidersklasse. Architect Jan Ernst Van der Pek heeft de woningen ontworpen. De gemeente Amsterdam en de commissie Monumenten zien toe op het behoud van het historische karakter van deze waardevolle buurt.

De eerste 20 woningen aan het Meidoornplein gaan dit voorjaar in verkoop. Het gaat om huisnummers 1 tot en met 19. Het betreft 10 benedenwoningen met tuin en 10 bovenwoningen. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen en de verkoopdata. Meer informatie is nu al te vinden op www.vanderpek-amsterdam.nl.

Meer berichten