Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie.
Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. ((Foto: aangeleverd))

Amsterdammers laten zich opsluiten

AMSTERDAM - Onze hoofdstad doet dit jaar weer mee met de actie Lock me Up – Free a Girl van Stichting Free a Girl. Inwoners van Amsterdam en omstreken kunnen zich twaalf uur lang laten sluiten in een hokje, om zo aandacht te vragen voor minderjarige meisjes die gedwongen worden tot prostitutie.

Er staan in mei hokjes bij de Amsterdamse horecazaken Circl, Café Riviera, De Lellebel, Expocafé Zamen, Sushi Samba, Vondelpark3 en World Trade Center. Ook bij het Amsterdamse advocatenkantoor Van Campen Liem staat een hokje. Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders. Elk jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel meer meisjes te bevrijden. Iedere deelnemer zit tussen 13 en 19 mei op één dag 12 uur opgesloten.

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. De afgelopen tien jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië. Er doen dit jaar nu al bijna vierhonder bekende en minder bekende Nederlanders mee met de actie. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website Lockmeup.nl.

Meer berichten