Donato Giovine in zijn kart.
Donato Giovine in zijn kart. ((Foto: aangeleverd))

Podiumplaats voor 7-jarige bij NK 4-takt karten

AMSTERDAM-NOORD - De 7-jarige Donato Giovine uit Kadoelen in Amsterdam-Noord is derde geworden op het NK 4-takt karten 2019 in de Parolin Rocky klasse (7 tot en met 11 jaar). Met 29 rijders en een kletsnatte baan op kartcentrum Lelystad was het een spannende strijd. Ondanks het weer trok het kartkampioenschap veel bezoekers.

Naast de grote mannen van 11 jaar

Je merkt dat de kartsport leeft in Nederland, mede door het succes van Max Verstappen. Dat de baan nat was vond Donato niet erg, want in de regen rijden ligt hem wel.

Met een keer P3 en P7 in de prefinales, had Donato zich rechtstreeks geplaatst voor de finalerace. Met een goede start vanaf P6 wist hij zich al snel naar voren te rijden en de race als derde te finishen. Omdat Donato voor het eerst meedoet, mocht hij ook nog een beker in ontvangst nemen voor de tweede plaats in het Rookie klassement. Zijn ouders zijn natuurlijk super trots dat hij met zijn 7 jaar naast de grote mannen van 11 op het podium stond. Door het vele karten zijn zij als gezin veel op pad en vormen samen Team Giovine racing. Het sleutelen aan de kart van Donato en het coachen op de baan doen zij allemaal zelf. Meer ondersteuning in de vorm van sponsoring is uiteraard welkom. In het weekend van 20 en 21 april strijkt het NK 4-takt neer op Circuitpark Berghem. De grote finale van het NK Karten vindt plaats op 13 oktober op circuit De Landsard (Eindhoven).

Voor meer informatie zie: www.chrono.nl. Donato is ook te volgen via Facebook.

Meer berichten